заглянуть на тёмную сторону

Цілком очевидно, що кожна успішна компанія зацікавлена у безпеці та ефективності свого виробництва. Управління вантажопідйомним крановим устаткуванням при цьому займає важливу роль. З розвитком технологічних рішень виникли нові варіанти управління кранами.

В останні роки на багатьох вітчизняних підприємствах, де використовується кранова техніка, намітилася тенденція: замість традиційних методів управління (із кранової кабіни та за допомогою провідного пульта) стали застосовувати дистанційне радіоуправління краном із підлоги - https://kzpto.com.ua/uk/radiokeruvannya-kranom/. Радіоуправління забезпечує простоту та зручність контролю над краном, оптимальний огляд робочого простору, безпеку оператора та співробітників, які знаходяться поблизу.

Завдяки універсальності дистанційного керування такий спосіб маніпулювання широко застосовується багатьма експлуатантами вантажопідйомного обладнання. Дистанційна система керування краном успішно використовується для кран-балок, а також мостових, козлових та консольних кранів.

Радіоуправління є найсучаснішим варіантом контролю пересування та маніпулювання краном. Для радіокерування необхідно здійснити підключення системи до ланцюга керування крановим механізмом. При цьому важливим фактором є готовність самої вантажопідйомної техніки до встановлення системи радіокерування. За відсутності пускових резисторів (ступінчастого пуску двигунів) у схемі крана додатково встановлюється необхідне обладнання.

Переваги дистанційного керування кранами:

  • можливість керування з будь-якого місця на робочому майданчику або поблизу його;
  • можливість виконання оператором обов’язків стропальника;
  • відсутність кабелів управління, які під час переміщення можуть зачепитися за будь-що;
  • можливість керувати одразу кількома кранами за допомогою одного радіопульта;
  • мінімізація марноходу та простоїв крана.

Великий досвід виконання робіт із переведення кранів на радіоуправління мають інженери Київського заводу підіймально-транспортного обладнання. Встановлення системи радіокерування починається, як правило, з аналізу техдокументації вантажопідіймальної кранової техніки. Потім здійснюється огляд крана та підбір комплекту радіокерування.

Після узгодження всіх нюансів переведення крана на дистанційне керування виконується установка радіоприймача (зазвичай кріпиться поряд із двигуном). Потім здійснюється налаштування параметрів кранової техніки, її перевірка та подальше введення в експлуатацію.

Вартість переведення крана на радіокерування – цілком доступна. Усі витрати на таку модернізацію крана окупаються досить швидко за рахунок підвищення ефективності вантажно-розвантажувальних робіт, а також скорочення витрат на оплату електрики та праці персоналу.

Докладніше про те як перевести кран на дистанційне керування з підлоги можна почитати на сайті КЗПТО. Посилання — тут.


следи за нами социально

facebook twitter Google Plus ЖЖ Telegram rss
Григорий Козловский и Александр Свищев

Основатель ФК «Рух» и футбольной Академии Григорий Козловский и Президент федерации водного поло Украины Александр Свищев вошли в топ-10 бизнесменов, которые развивают спорт. Для предпринимателей важны поддержка спорта и спортивной культуры и ответственность за будущее страны.