заглянуть на тёмную сторону

Єдина система автоматичної фіксації порушень ПДР в Україні була запроваджена у червні 2020 року. Але, у повну силу, вона почала працювати лише цьогоріч. І, хоча деякі старі камери фотофіксації досі не працюють, було запущено кілька десятків нових. А, взагалі таких девайсів працює 215 штук по всій країні.

Щодо місць знаходження камер, вони ніколи не приховувалися, тому що вони покликані не покарати порушників, а захистити від можливого лиха. Ба більше, перед зонами їхнього впливу є спеціальні дорожні знаки, які попереджають водіїв про їх наявність. Щоб провести час з користю, можна перейти до рейтингу https://igrovyeavtomati.com.ua/onlajn-kazyno-z-minimalnym-depozytom-20-grn/, який дозволяє обрати краще українське казино з мінімальним депозитом у 20 гривень.

Як працюють камери фотофіксації та за що штрафують

2

Хоча працівники МВС не розкривають усіх технічних нюансів, дані з відкритих джерел допомагають зробити деякі висновки. Тож, камери встановлені так, щоб дивитися прямо та охоплювати відрізок шляху 50-70 метрів у довжину (10-11 метрів завширшки). А, весь процес від фіксації порушень до винесення штрафів виглядає наступним чином:

  • Після фіксації, камера передає дані до Нацполіції;
  • Там знаходять автівку за номером та формують протокол, що підписується відповідальним співробітником після перевірки;
  • Паперова версія документа надсилається на адресу реєстрації порушника ПДР;
  • Електронна версія протоколу потрібна для перевірки наявності штрафу за порушення ПДР у застосунку “Дія”.

Щодо власне порушень, у минулому та сьогодні, камери фіксують перевищення швидкості. При цьому, кожен пристрій налаштовано під актуальні для певного відрізка дороги показники. Тобто, камери здатні автоматично виявити усі автівки, що перевищують дозволені параметри. На сьогодні, це +20 кілометрів на годину.

Цікаво, що від самого запуску системи, її творці заявляли, що з часом з’являться нові порушення ПДР. Наприклад, це проїзд на заборонений сигнал світлофора або рух зустрічною смугою. Але, поки що, дані функції не активовані. Тобто, отримати штраф можливо лише за перевищення швидкості: + 20 км/год - 340 гривень, а +50 - 1700 грн.

Як можна уникнути штрафів

Головне, щоб не виписали штраф за перевищення швидкості, варто уважно дивитися на знаки, розташовані на дорозі. Також, після потрапляння до зони впливу камер фіксації, треба зменшити швидкість. Але, є й інші особливості, які треба знати.

Сама система переслідує благородну мету, але вона ще далека від 100% досконалості. Наприклад, якщо порушення скоїв не власник автівки, а його довірена особа, штраф випишуть йому. Тож, варто дізнатися, як захистити власні права через Конституційний суд.

Також, потрібно періодично перевіряти особистий кабінет у “Дії” або поштову скриньку. Там, можуть з’явитися електроні або письмові протоколи щодо актуальних порушень ПДР. Якщо папери знайдуться вчасно, рішення про стягнення грошей буде можливо оскаржити.

2


следи за нами социально

facebook twitter Google Plus ЖЖ Telegram rss
Григорий Козловский и Александр Свищев

Основатель ФК «Рух» и футбольной Академии Григорий Козловский и Президент федерации водного поло Украины Александр Свищев вошли в топ-10 бизнесменов, которые развивают спорт. Для предпринимателей важны поддержка спорта и спортивной культуры и ответственность за будущее страны.