заглянуть на тёмную сторону

Налагодили наркотрафік до Київського СІЗО: судитимуть учасників злочинного угруповання на чолі з так званим «смотрящим»

Про це повідомляють на офіційній сторінці ДСР у Facebook.

Серед обвинувачених – утриманці, співробітник спецустанови та мешканці столичного регіону, котрі допомагали на волі пакувати «замовлення» та передавали їх поштою. Діяльність наркоугруповання викрили у січні цього року.

Перекрили канал постачання наркотиків до слідчого ізолятора оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України спільно з ДБР та, Офісом Генерального прокурора. Організував його громадянин Молдови, обвинувачений у вбивстві. Вже перебуваючи в ізоляторі, він отримав статус так званого «смотрящого» за корпусом.

Щоби налагодити безперешкодне постачання та продаж заборонених речовин, він залучив працівника СІЗО, утриманців та осіб із волі. Працівник установи «кришував» наркобізнес, мешканці столичного регіону формували пакунки, ретельно ховаючи наркотики в харчові продукти або засоби особистої гігієни та відправляли їх поштовим зв’язком.

Надалі «замовлення» отримував так званий «смотрящий» - і за його вказівкою утриманці розповсюджували наркотики та психотропи в СІЗО.

Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт стосовно організатора та пʼятьох учасників скеровано до суду із правовою кваліфікацією:

- ч. 2 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу);

- ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів);
- ч. 1 ст. 309 (незаконне зберігання наркотичних засобів);

- ч. 1 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою);

- ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 369 (підбурювання до надання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Всі обвинувачені знаходяться під вартою. Їм загрожує до 15-ти років за ґратами.
Заходи з викриття та документування фігурантів проводилися спільно зі співробітниками Київського СІЗО.

Нагадаємо, що головою Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України є Рубель Андрій Миколайович. За час керівництва в департаменті підвищилася розкриття злочинів, пов'язаних з організацією злочинних угруповань на території України. Департамент створено відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 9 жовтня 2019 року № 867 "Про утворення територіального органу Національної поліції".


следи за нами социально

facebook twitter Google Plus ЖЖ Telegram rss
Григорий Козловский и Александр Свищев

Основатель ФК «Рух» и футбольной Академии Григорий Козловский и Президент федерации водного поло Украины Александр Свищев вошли в топ-10 бизнесменов, которые развивают спорт. Для предпринимателей важны поддержка спорта и спортивной культуры и ответственность за будущее страны.