заглянуть на тёмную сторону

Чому займатися спортом не лише модно, але й здорово: трендове хобі, яке дозволяє підтримувати зовнішню красу тіла та внутрішню гармонію душі.

Як спорт впливає на нашу зовнішність та стан душі?

Ні для кого не секрет, що помірні фізичні навантаження позитивно впливають на організм людини. Однак, щоб бути по-справжньому здоровим, потрібно не тільки займатися фізкультурою, але й дотримуватися здорового способу життя та правильно харчуватися.

1

Спорт та здоровий спосіб життя

Сьогодні ці два поняття сприймаються як синоніми. Людина, яка веде ЗСЖ, не може не займатися спортом, і навпаки. Для багатьох спорт став хобі. До улюблених занять сучасної людини можна віднести також фотографування, музику, малювання, кулінарію, азартні ігри, які пропонують численні ліцензійні казино тощо.

Заняття спортом є запорукою покращення фізичної форми та продовження життя в цілому. Під час тренувань покращується тонус м'язів та еластичність суглобів, збільшується гнучкість тіла, з’являється легкість у рухах тощо. Заняття фізкультурою дарують організму заряд енергії та позитивних емоцій, сприяють зміцненню імунної системи, захищаючи людину від багатьох видів хвороб.

Деякі люди займаються спортом професійно, іншим достатньо аматорського рівня. Для професійних спортсменів це не тільки професія, це їхнє життя, якому вони присвячують увесь свій вільний час. Багато молодих людей займаються спортом непрофесійно. Вони відвідують тренажерні клуби, басейни, присвячують частину свого ранкового часу заняттям фізкультурою чи пробіжці парком.

Як спорт впливає на красу не лише тіла, але й душі

Спорт відіграє важливе значення не лише у розвитку фізичної культури, але й духовної. Фізичні навантаження допомагають людям залишатися психічно здоровими. Науково доведено, що люди, які регулярно займаються фізкультурою, почуваються набагато щасливішими за тих, хто зі спортом на “Ви”.
Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує дорослим присвячувати фізичним тренуванням не менше 150 хвилин на тиждень, адже, вони дуже корисні для нашого організму:

● піднімають настрій;
● допомагають впоратися з депресією, стресом та тривогою;
● покращують самооцінку;
● сприяють соціалізації;
● виховують дисципліну та активують мотивацію.

Деякі види спорту (наприклад, йога) допомагають розслабитися та відпочити. Тому кожен охочий зможе знайти собі заняття до душі, яке покращить не лише його фізичну форму, а й психічне здоров'я.


facebook twitter Google Plus rss



Последние обновления

следи за нами социально

facebook twitter Google Plus ЖЖ Telegram rss

лонгриды