заглянуть на тёмную сторону

Сергій Щербаковський підозрюється у здирництві.

Вищий антикорупційний суд заарештував понад 57 тис. доларів криптовалюти оперативного співробітника департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Сергія Щербаковського. Його підозрюють в одержанні неправомірної вигоди, повідомляє 368.media.

Рішенням від 1 серпня було накладено арешт на 25377,8 одиниць криптовалюти Tether на одному рахунку і 32003 одиниць криптовалюти Tether – на іншому. Також на цих рахунках знайшли 10 доларів у криптовалюті Ethereum і 8 доларів у криптовалюті Tron. У сумі арешт наклали на 57412 доларів. Адвокат підозрюваного працівника СБУ подав скаргу на це рішення, оскільки валюта нібито не належить його клієнту, попри наявність у нього ключів доступу до гаманців.

Прокурор САП заперечив проти задоволення скарги. Він вказав, що у Щербаковського на телефоні знайшли додатки, які пов’язані з криптовалютою. Тож судді залишили криптовалюту під арештом.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Щербаковського з альтернативою майже 1,98 млн гривень. У зв’язку з внесенням застави на оперативника СБУ поклали такі обов’язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватись від спілкування із низкою осіб і здати на зберігання закордонні паспорти. Дію всіх цих обов’язків продовжив суд.

26 липня НАБУ і САП затримали Щербаковського, котрий вимагав та одержав 60 тисяч доларів за нібито сприяння у повернені техніки, вилученої в рамках розслідування викрадення електроенергії на сході України, а також не перешкоджання у веденні бізнесу. Техніку вилучили минулого тижня і вже незабаром підприємцю-власнику техніки зробили «пропозицію», про яку той повідомив НАБУ. Вже 27 липня йому повідомили про підозру.

Чтобы не пропустить самое важное, подписывайтесь на наш Telegram-канал.


facebook twitter Google Plus rss



Последние обновления

следи за нами социально

facebook twitter Google Plus ЖЖ Telegram rss

лонгриды